top of page
אחת הפניות הנפוצות ביותר שאנו מקבלים מסטודנטים עוסקות בניתוח הסטטיסטי של הסמינריונים שלהם. 
חשוב להבהיר, כי "ניתוח סטטיסטי" אינו מתייחס אל העבודה עם תוכנת ה SPSS בלבד, אלא אל תהליך ארוך ומורכב בהרבה, הכולל איסוף נתונים, בחירת ו/או בניית שאלוניםבניית קובץ סטטיסטי, הזנת נתונים אליו, ניתוח הנתונים, קריאת הפלטים והבנתם ולבסוף, ולא פחות חשוב, כתיבת פרק הממצאים 
(1
(2

עיבוד וניתוח סטטיסטי

בחירת ו/או בניית שאלונים: 

תהליך בחירת כלי המחקר הנו חשוב ומשפיע במידה רבה על המשכו. לעתים קרובות סטודנטים בוחרים שאלונים באופן אוטומטי, לפי המלצותיו של המרצה, אך אינם שמים לב כי השאלון אינו בודק כלל את מה שהציבו לעצמם כמטרות והשערות המחקר. אי לכך, חיוני הוא לבחון כי כלי המחקר בוחנים בדיוק את מה שהנכם מעוניינים לבחון ואף פעם לא לעבוד על אוטומט.
כמו כן, לא פעם בוחר הסטודנט כלי מחקר שניתוחו הנו מסובך ולא ברור, דבר המקשה עליו מאד בהמשך הדרך. מכאן גם חשוב לבחור כלי מחקר שאופן ניתוחו ידוע מבעוד מועד, או ניתן להבנה.
"אקדמילי" תסייע לכם למצוא את כלי המחקר המתאימים והפשוטים ביותר עבור מטרות מחקרכם!

איסוף נתונים:  

איסוף הנתונים גם הוא תהליך לא פשוט שיכול לקחת זמן, סבלנות ואנרגיה לא מבוטלים. לעתים נדרש מהסטודנט לנסוע רחוק, להתקשר ולקבוע פגישות מיוחדות, לעתים נבחרת אוכלוסייה שקשה להגיע אליה או למצוא אותה, קבלות אישורים ממשרד ה"מדען הראשי" לוקחים זמן רב ועוד ועוד ועוד...
"אקדמילי" תסייע לכם לתכנן את תהליך איסוף הנתונים באופן היעיל והמהי ביותר!

עבודה עם SPSS:

בניית קובץ סטטיסטי, הזנת נתונים אליו, ביצוע הניתוח עצמו וקריאת הפלטים והבנתם, כולם למעשה כלולים במכלול העבודה עם התוכנה הסטטיסטית SPSS. 
פעמים רבות סטודנטים טוענים, שלא עברו איתם או לא לימדו אותם לעבוד עם ה SPSS באופן מעמיק או ברור דיו, בנוסף, יש גם מקרים בהם אומרים הסטודנטים כי לא יצא להם לתרגל עבודה עם התוכנה מספיק פעמים כדי שביום שיצטרכו לעשות בה שימוש, יזכרו כיצד.
אכן, גם אם השימוש ב SPSS נלמד באוניברסיטאות ובמכללות, היעדר תרגול ושינון איתה עולה פעמים רבות מפי סטודנטים רבים.
עבודה עם SPSS לצורך כתיבת סמינריון או כל עבודה אחרת המערבת ניתוח סטטיסטי, כרוכה קודם כל, בבניית קובץ באופן שיהיה נוח לנתחו אחרי שלב הזנת הנתונים.
לאחר מכן, תהליך הזנת הנתונים הינו תהליך מייגע וסיזיפי שאם לא מתבצע נכון, עלול להשפיע על כלל תוצאות המחקר. 
משם מגיע הסטודנט לשלב הניתוח הסטטיסטי עצמו, בו עליו להכין את הקובץ לניתוח שזה אומר ליצור ממוצעים ומשתנים חדשים, לבדוק מהימנויות וכיו"ב. כמ וכן, עליו לבחור במבחן הסטטיסטי המתאים להשערותיו ולדעת כיצד לבצעו בעזרת התוכנה. ולבסוף, לאחר שבוצע הניתוח, צריך הסטודנט להצליח לקרוא נכון את הפלטים על מנת לדעת מה תוצאות מחקרו.
התהליך אמנם נראה ארוך ומסובך, אך הוא יכול להיות פשוט, נוח, מובן ויותר מכך, מהיר.
אנו ב"אקדמילי" נסייע לכם בכל תהליך הניתוח על כלל מרכיביו ואתם תגלו שכלל אין ממה להילחץ.
           

כתיבת פרק הממצאים:

כמו כל עבודה הכתובה לפי חוקים, גם פרק הממצאים ראוי ליחס דומה.
השיקולים של כיצד לדווח את הממצאים המסורבלים שעלו מהפלטים יכול לעיתים לבלבל.
שאלות שאנו נתקלים בהן לא מעט הינן: "איך לכתוב כך שהמרצה יבין?", "האם דרך אחת לכתוב ממצאים עדיפה על אחרת?", "האם להוסיף פלטים, גרפים וטבלאות, ואם כן, היכן?" ועוד.
 
אנו ב"אקדמילי", נעזור לכם לכתוב את פרק הממצאים שלכם ברמה מקצועית, מובנת, מפורטת, לפי החוקים הנדרשים, וגם כאן תגלו, שאתם בידיים טובות ושהשד אינו מפחיד כל כך...
הייעוץ והסיוע שאנו מציעים ב״אקדמילי״ נוגעים לכל חלקי הניתוח הסטטיסטי
bottom of page